Μύνηση στην Coca-Cola για λανθασμένα μηνύματα διατροφής που περνάει

Coca-Cola
Την Coca-Cola Co και το  American Beverage Association trade group μηνύει το μη κερδοσοπικό ίδρυμα Praxis Project λόγω υποβάθμισης των κινδύνων που απορρέουν από την πώληση της Coca Cola, παρά τα επιστημονικά στοιχεία που συνδέουν τα ζαχαρούχα ποτά με την παχυσαρκία, tο διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η μήνυση της Praxis στηρίζεται στο ότι χρησιμοπoιήθηκαν φράσεις όπως «ισορροπία» και «θερμίδες μέσα, θερμίδες έξω» για να παραπλανήσουν τους καταναλωτές, και η Coca-Cola, η μεγαλύτερη εταιρεία ποτών στον κόσμο, προσπαθεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές λέγοντας ότι η πραγματική αιτία της παχυσαρκίας είναι η έλλειψη άσκησης.

«Η ιδέα ότι τα προϊόντα της Coke μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής έχει μετδοθεί σε εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια ανθρώπων, και απαιτεί διορθωτικά μέτρα,» αναφέρει η Maia νομική διευθλυντρθα του Κέντρου για την Επιστήμη για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI), το οποίο και συνέβαλε στην κατάθεση της μήνυσης. Ο εκπρόσωπος της Coca-Cola Kent Landers δήλωσε ότι: “Παίρνουμε τους καταναλωτές μας και την υγεία τους πολύ σοβαρά.

Έχουμε ξεκινήσει να γινόμαστε ακόμα πιο χρήσιμοι συνεργάτες για τους καταναλωτές όσον αφορά στη διαχείριση της ζάχαρης”.

Από την πλευρά της η American Beverage Association trade group χαρακτήρισε τις κατηγορίες της μήνυσης «αβάσιμες» και ανέφερε ότι μαζί με τα μέλη της εργάζεται με ομάδες υγείας για τη μείωση των θερμίδων και την πρόσληψη ζάχαρης από τα ποτά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένα μπουκάλι (16-ounce) κοκα κόλα  έχει 12 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ένα μπουκάλι (15,2-ounce) του Minute Maid Cranberry χυμό σταφυλιών ποτό έχει 13 κουταλάκια του γλυκού, και ένα μπουκάλι vitaminwater έχει οκτώ κουταλάκια του γλυκού. Συγκριτικά, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία δεν συνιστά περισσότερο από εννέα κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για τους άνδρες και έξι για τις γυναίκες. Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη έχει περίπου 16 θερμίδες.

Ωστόσο οWarren Buffett, του οποίου η Berkshire Hathaway Inc. είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Coca-Cola, έχει πει ότι πίνει τουλάχιστον πέντε Cokes την ημέρα.

Πηγή: insurancedaily.gr

mm

Marketing Consultant | Ad Solutions | AdSol

Η συγγραφή περιεχομένου για ένα site και ένα κείμενο είναι ζήτημα εξαιρετικής σπουδαιότητας για την επιτυχία του. Το κείμενο πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά, να είναι ενδιαφέρον προς ανάγνωση και η μαγική λέξη για έναν κειμενογράφο είναι: Απλότητα.

Σχόλια

Πάτησε για να σχολιάσεις